7 Αυγ 2020

η ευγένεια πάνω απ' όλα!

η δεσποινίς Κούλα παντρεύτηκε, έγινε κυρία, έμεινε έγκυος, ο γιατρός είπε ότι περίμενε δίδυμα, περάσαν 9 μήνες κι έφτασε η ώρα του τοκετού, αλλά η γυναίκα δεν είχε το παραμικρό πονάκι. Ο γιατρός την εξέτασε, είπε ότι όλα είναι φυσιολογικά και να περιμένουν να γεννηθούν τα μωράκια στην ώρα τους.

Τα χρόνια περνάγαν, η κυρία Κούλα έγκυος πάντα, η κατάσταση φυσιολογική και υπό έλεγχο, είχε γίνει θέμα στα διεθνή ιατρικά περιοδικά. Ολοι οι μαιευτήρες γυναικολόγοι του κόσμου παρέλασαν για να εξετάσουν το φαινόμενο "Κούλα", τα εύρισκαν όλα καλά και επιστημονικώς άψογα και τα χρόνια περνούσαν, οι γιατροί πεθαίναν ο ένας μετά τον άλλο πριν μάθουν την απαντηση στο ερώτημα τί τάχα να συνέβαινε με αυτή την χρονία εγκυμοσύνη!

Κάποια στιγμή, στα ογδόντα τόσα της χρόνια, η γυναίκα αναχώρησε προς Παράδεισο μεριά και τότε αποφασίστηκε από τους ειδικούς επιστήμονες να ανοίξουν με καισαρική τομή το νεκρό της σώμα κι έτσι έγινε και είδαν επιτέλους αυτό που δεν βάζει ο νους του ανθρώπου. Δυο γεροντάκια με μακριές γενιάδες να στέκονται στην τομή της εγχείρησης και να λεει το ένα στο άλλο:

- μα, σας παρακαλώ, περάστε πρώτος!

- όχι, εσείς προηγείστε φίλε μου, περάστε!

(η ευγένεια υποχρεώνει, που λέν κι οι Γάλλοι)
_____________________
ΣΗΜ. παλιο οικογενειακο ανεκδοτο ειναι απο εκεινα που σκαρωναμε με τα αδερφάκια μου. Ειναι απο αυτα που διαδοθηκαν ευρυτερα, το άκουσα κάποτε να... μου το λένε!

Δεν υπάρχουν σχόλια: